Bæredygtig planlægning, succesfuld ledelse

17. juni 2021

Bæredygtig planlægning, succesfuld ledelse

Interview med Jörn Windler, administrerende direktør for International Security Group, og Benno Blömen, administrerende direktør for Maibach VuS Gescher

Fra byggepladser og kontorer til produktionsfaciliteter og lagerhaller bliver emnerne bæredygtighed og energieffektivitet stadig vigtigere på en lang række områder i lyset af den globale klimakrise. Maibach VuS GmbH fra Gescher og International Security Group driver også deres intelligente Video Guard-overvågningssystem til byggepladser ved hjælp af vedvarende energi. I dette interview forklarer Benno Blömen og Jörn Windler de andre områder, hvor de to virksomheder sparer energi, fremmer bæredygtighed, og hvordan de motiverer deres medarbejdere til at spare på ressourcerne.

Hvilken rolle spiller solenergi for dig?
Jörn Windler: Jeg mener ikke, at der på lang sigt er noget alternativ til vedvarende energi. Vi bruger nu fotovoltaik (PV) på forskellige områder. Vores Video Guard-overvågningssystemer fås også med solpaneler og miljøvenlige brændselsceller og er derfor helt selvforsynende. Sidste år installerede vi også et solcelleanlæg på taget af vores produktionshal i Hesel. Som ISG er vores produktion nu helt CO2-neutral, og når det gælder bæredygtighed, deler vi fuldt ud vores moderselskab Addsecures overbevisning, som for nylig blev anerkendt for sine foranstaltninger til blandt andet at reducere CO2-udledningen. Når en virksomhed modtager en sølvmedalje fra en anerkendt bæredygtighedsassessor som EcoVadis, er det meget motiverende og viser, at man er på rette vej.

Benno Blömen: Vi producerer endnu ikke vores egen strøm på vores hovedkontor i Gescher, men vi bruger kun grøn strøm. I øvrigt bruger vi den også til at oplade vores salgsflådes køretøjer, som vi i øjeblikket trin for trin omstiller til elektromobilitet. Vi installerede vores egne ladestationer til dette formål sidste år. Kollegaer bliver ofte spurgt om dette under kundebesøg. Du kan se, at dette emne tiltrækker stigende interesse og vinder accept. Om få år vil elbiler være en del af vores hverdag.

Hvor sparer du aktivt på energien?
Benno Blömen: Jeg tror, jeg kan tale for begge virksomheder på dette punkt. Vi har skiftet til LED-belysning i alle kontorer og haller. Det burde være en selvfølge i dag, men jeg bliver altid overrasket over, hvor jeg stadig ser klassiske pærer eller halogenlys – både i den private og den kommercielle sektor. Jeg tror, at der stadig er meget plads til forbedring.

Jörn Windler: Vi motiverer også vores medarbejdere til at bruge energi på en ansvarlig måde. Vi har for nylig opført et cykelskur på området. Det er måske ikke så stort i sig selv, men signalet til vores medarbejdere er klart: Vi skaber rammebetingelserne for, at de selv bidrager og forhåbentlig i fremtiden i stort tal skifter fra bil til cykel, hvor det er muligt.

Hvilke andre justeringer kan du som iværksætter foretage for at spare på ressourcerne?
Jörn Windler: På den ene side er der det papirløse kontor, som beskytter det værdifulde råmateriale træ. Dette er et andet område, hvor mange virksomheder helt sikkert bliver nødt til at opgradere. Jeg kan godt forstå, at det ikke altid er nemt. Det er vigtigt, at medarbejderne er med om bord. Hvis du har printet alt ud i 30 år, vil du måske finde det umådeligt svært at arbejde digitalt. Vi har for nylig introduceret software til leverings- og servicerejser. Tidligere lavede vi al denne dokumentation i papirform. Efter en kort overgangsperiode kører alt nu problemfrit. Vi ønsker også at bruge software i stedet for papir i administrations- og kontrolcentret i fremtiden, men denne proces er stadig i gang.

Benno Blömen: Det papirløse kontor er også et vigtigt emne for os. Vi har allerede med succes demonstreret på mange områder, at energiomstillingen er mulig. Det kan kræve styrke på kort og mellemlang sigt, men der er ikke noget alternativ. Windler og mig selv, når jeg siger, at vi vil fortsætte med at undersøge alle kroge og hjørner og vende hver en sten for at kunne planlægge grønt og styre med succes på trods af, eller snarere på grund af, dette.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Energieffektiv og selvforsynende: Video Guard Professional kameratårne fås også med solpaneler og brændselscelleteknologi.