Nyt på gammel grund

4. juni 2021

Video Guard sikrer byggeprojekt for LUCAS instruments GmbH i Jena

Efter 20 år investerer den højteknologiske virksomhed LUCAS instruments i et nyt hovedkvarter. En prestigefyldt ny bygning med plads til kontorer, forskning og udvikling er ved at blive bygget på det historiske sted “Hal 10” i den tidligere Zeiss-fabrik. Bygningen tilbyder også tilstrækkelig plads til andre virksomheder og organisationer fra Jena og regionen. Byggepladsen er i øjeblikket ved at blive sikret af Video Guard Professional. Projektet er planlagt til at være færdigt i sommeren 2022.

“Vi har nået grænserne for vores nuværende lokaler. Vi ønsker at fortsætte med at vokse og tilbyde vores specialister en moderne og veludstyret bygning med den nye bygning, der skaber behagelige arbejdsforhold,” siger administrerende direktør Thomas Lucas. Byggefirmaet Implenia opfører den otte etager høje bygning, som har et grundareal på omkring 8.000 kvadratmeter. Der er plads til i alt 400 medarbejdere. Takket være innovativ konstruktionsteknologi har alle etagelofter ingen forstyrrende bjælker. Fremtidige lejere kan derfor indrette deres rum fleksibelt og efter eget ønske. For at sikre, at byggeprojektet ikke forstyrres af tyveri eller hærværk, er projektdeltagerne afhængige af overvågningssystemet “Video Guard”. Udstyret med tre ultra-low-light-kameraer hver holder tårnene øje med maskiner og byggematerialer. Disse er deaktiveret i arbejdstiden. Systemet overvåger pålideligt om aftenen og natten samt i weekenden – og bliver ikke forstyrret af dyr eller viftende presenninger og lignende. Risikoen for eventuelle falske alarmer minimeres. Hvis uautoriserede personer kommer ind på området i bevogtningsperioden, registrerer systemet bevægelsen og udløser straks en alarm, som modtages af den tilsluttede sikkerhedskontrolcentral. De kan derefter tage yderligere skridt – op til og inklusive at alarmere det lokale politi. Byggepladsen ligger mellem banegården Westbahnhof og Ernst Abbe University of Applied Sciences i Jena og har derfor en prestigefyldt beliggenhed. Samtidig betød det dog også, at der skulle tages hensyn til potentielle forbipasserendes databeskyttelse, når byggepladsens sikkerhed skulle vælges. Video Guard er 100 procent GDPR-kompatibel, da den pålideligt skjuler uautoriserede områder på softwaresiden. Nærliggende gangstier og andre offentlige områder optages ikke af kameraerne.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Byggefirmaet bag den nye bygning til højteknologivirksomheden LUCAS Instruments har valgt et overvågningssystem fra Video Guard Professional. Foto: LUCAS-instrumenter