Luk huller i sikkerheden

5. december 2022

Video Guard: Beskyttelse mod hackerangreb under videoovervågning

Målrettede hackerangreb på overvågningskameraer er stigende både internationalt og i Tyskland selv. Forskellige analyser og undersøgelser har vist, at produkterne fra især en kinesisk kameraproducent har et særligt stort antal svage punkter. Disse sikkerhedshuller gør det muligt for både producenten og potentielle hackere at få adgang til det beskyttede billedmateriale. Derfor gælder følgende især for kritiske infrastrukturprojekter og sikkerhedsrelevante strukturer: Når de ansvarlige for bygningen vælger videoovervågning, bør de også være opmærksomme på den anvendte kamerateknologi og undersøge mulige huller. Video Guard leverer et pålideligt og frem for alt hackersikkert overvågningssystem i denne sammenhæng.

Angreb fra cyberspace på kamerabaserede overvågningssystemer er stigende. Farerne lurer, især for virksomheder, hvis IT-sikkerhedssystemer ikke altid er omfattende og opdaterede. Utilstrækkeligt sikret software og andre sikkerhedssårbarheder betyder, at der er gentagne tilfælde, hvor ukendte tredjeparter får adgang til de digitale og angiveligt beskyttede overvågningsbilleder. En anden faktor er de såkaldte bagdøre, som nogle kinesiske producenter har indbygget i deres kameraer. Disse “bagdøre” giver både producenter og hackere adgang til oplysninger, der er optaget af kameraer og mikrofoner. Hackere bruger et værktøj, hvormed de kan få adgang til kameraet – uanset styrken af adgangskoden og ved at omgå den normale adgangsbeskyttelse. Det gør det blandt andet muligt for den ukendte bruger at ændre administratoradgangskoden og tage kontrol over kameraet. Sådanne alvorlige sikkerhedshuller er i strid med den generelle forordning om databeskyttelse og har vidtrækkende konsekvenser for virksomheder. I tilfælde af kamerabaseret overvågning af byggepladser eller andre lokaler afslører dette beskyttede sikkerhedsområder og fortrolige data.

Det er anderledes med det kamerabaserede overvågningssystem fra Video Guard. Det skyldes, at billedmaterialet gemmes krypteret i kameraet på stedet og kun overføres krypteret til det tilsluttede kontrolcenter af den integrerede detekteringssoftware i tilfælde af en alarm. Kun uddannet personale i kontrolcentret har adgang til billederne. De mobile kameratårne, som er op til seks meter høje, registrerer det valgte overvågningsområde med tre ultra-lowlight-kameraer hver. Andre offentlige områder er udelukket af softwaren. Der anvendes en specialudviklet, intelligent analyseteknologi, som anvender et neuralt netværk og dermed muliggør selvlærende videoanalyse. På den måde kan ubudne gæster på stedet opdages så hurtigt som muligt.

Video Guards intelligente software sikrer problemfri og uafbrudt datatransmission og giver også pålidelig beskyttelse mod tredjeparts adgang til videomaterialet. De mobile kamerasystemer tilbyder derfor omfattende beskyttelse mod hackerangreb.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Angreb på overvågningssystemer fra cyberspace er stigende. Video Guard er et pålideligt og hackersikkert kamerasystem.