Muligheder skaber tyve – især om vinteren

9. december 2021

Video Guard beskytter også i mørke

Solen går tidligere ned, dagene bliver kortere – den mørke tid er kommet, og med den stiger antallet af indbrud. Det bekræftes af talrige kriminalitetsstatistikker og medierapporter. Den tidligere begyndelse og længere varighed af mørket gør det muligt for kriminelle at komme uset ind på byggepladser eller åbne områder og stjæle værdigenstande. Det er præcis her, det intelligente overvågningssystem fra Video Guard kommer ind i billedet: Ved at kombinere højopløsningskameraer med integrerede infrarøde spotlights genkender systemet pålideligt indbrudstyve, selv i mørke og ved dårlig sigtbarhed. Det garanterer professionel beskyttelse selv om natten.

Efterårs- og vintermånederne medfører en øget risiko for indbrud. Det tidlige mørke giver tyvene en fremragende mulighed for at udspionere byggepladser og åbne områder uden at blive opdaget. For i mørket er det lettere at se, om og hvornår et område er forladt. Hvis der ikke er lys, er der meget, der tyder på, at der ikke er nogen – det udnytter indbrudstyve ofte. De kommer ind på byggepladsen uden tilladelse og stjæler materialer og værdigenstande. Det har som regel alvorlige konsekvenser. Tyveri resulterer i forsinkelser i byggeriet og ekstra omkostninger. På denne baggrund er effektive beskyttelsesforanstaltninger særligt vigtige – især i efterårs- og vintermånederne. Video Guard er derfor et overvågningssystem, der giver sikker og pålidelig beskyttelse mod indbrud døgnet rundt og selv i mørke.

Avanceret infrarød teknologi
For at yde beskyttelse selv i dybt mørke er de innovative kameratårne afhængige af infrarødt lys, som ikke opfattes af det menneskelige øje. På den ene side undgår man synlig belysning, der kan tiltrække potentielle tyve. For det andet kan det overvågede område ikke genkendes og udspioneres af ubudne gæster. Naboerne bliver heller ikke forstyrret af videoovervågningen. Tre højtydende infrarøde spotlights er placeret på hvert af de op til seks meter høje kameratårne og sikrer optimalt nattesyn. På den måde opdages selv uautoriseret adgang i komplet mørke med det samme.

Mobil og pålidelig landsdækkende dækning
Takket være de tre højopløselige ultra-lowlight-kameraer på hvert tårn er hvert hjørne af byggepladsen under observation. Justeringen af disse kan justeres helt ned på centimeterniveau. På den måde sikres byggepladsen individuelt og omfattende, mens andre offentlige områder udelukkes af softwaren. Efterhånden som byggeriet skrider frem, kan videotårnene flyttes og justeres fleksibelt. Kameraerne optager kontinuerligt uden panoreringspauser og er udstyret med den nyeste analyseteknologi. Den reagerer på bevægelser baseret på regler og vektorer og identificerer på få sekunder, om objektet er en ubuden gæst eller ej – selv i komplet mørke.

Sofistikeret reaktionskæde
Hvis der opdages uautoriseret adgang, informeres det døgnbemandede servicekontrolcenter med det samme. Den henvender sig direkte til indtrængeren via de aktive højttalere på tårnene. Hvis den direkte appel ikke er tilstrækkelig til at jage gerningsmanden væk, alarmerer kontrolcentret straks politiet eller en individuelt valgt sikkerhedstjeneste. Ved at kombinere højopløsningskameraer med infrarøde spotlights og intelligent videoanalyse har Video Guard udviklet en overvågningsløsning, der pålideligt beskytter byggepladser og åbne områder mod indbrud og tyveri, selv i årets mørke måneder.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Mange indbrudstyve udnytter den tidlige aftenskumring og det langvarige mørke om efteråret og vinteren. Video Guard sikrer byggepladser og åbne områder selv i komplet mørke.