Ny trio af bygninger på Bremens banegård

18. august 2021

Videovagt sikrer projektområdet ved fjernbusterminalen

En moderne fjernbusterminal er ved at blive bygget i nærheden af Bremens hovedbanegård. Den nye bygning er en del af en overordnet byudviklingsplan med et tilstødende hotelkompleks og et parkeringshus. For at beskytte byggepladsen mod tyveri og hærværk har projektlederne sikret området med kamerasystemet Video Guard Professional. Der er installeret i alt fire overvågningstårne på Bremen-projektområdet.

I fremtiden vil op til 90 langdistancebusser om dagen stoppe ved den nye langdistancebusterminal i Bremen, som forbinder hansestaden med Tyskland og Europa. Der er planlagt 11 busholdepladser ved den centrale busstation (ZOB). Området er dækket af en filigrankonstruktion, der giver de rejsende ly i dårligt vejr. I det tilstødende parkeringshus er der billetkontor, kiosk og toiletter. Ud over fjernbusterminalen og parkeringshuset omfatter bygningskomplekset også en højhusejendom. Et hotel er ved at blive bygget på de nederste etager. De øverste etager skal bruges som kontorlokaler. Skallen til højhuset er allerede på plads, og arbejdet med parkeringshuset er gået i gang. Byggepladsen ved fjernbusterminalen begynder til efteråret.

Fire kameratårne i brug
For at undgå unødvendige forsinkelser i dette store projekt har de ansvarlige byggefirmaer valgt overvågningssystemet Video Guard Professional. Hotel Fernbusterminal-konsortiet – bestående af Zech Bau SE og Kathmann Bauunternehmung GmbH u. Co KG – har installeret to kameratårne på sin hotelbyggeplads. Hovedentreprenøren Goldbeck Nord GmbH Bremen er ansvarlig for opførelsen af parkeringshuset og har også to overvågningstårne i brug på dette sted.

Problemfri overvågning
Video Guard Professional er særligt velegnet til store og snoede byggepladser som f.eks. fjernbusterminalen i Bremen. Overvågningssystemet registrerer pålideligt i en afstand på op til 80 meter og dækker et område på op til 170 grader. De tre ultra-lowlight-kameraer, der er integreret i overvågningstårnene, skaber tilsammen et sømløst billede. Byggepladsen, der dækker i alt 4400 kvadratmeter, er pålideligt og omfattende sikret med de fire kameratårne. Takket være de gule og røde signalfarver er videoovervågningen tydelig, selv på afstand, og afskrækker potentielle indtrængere. Hvis uvedkommende alligevel trænger ind på byggepladsen, kobler virksomhedens egen, permanent bemandede alarmcentral live til byggepladsen og taler med den ubudne gæst. Den integrerede højttaler beder dem om at forlade stedet og alarmerer om nødvendigt det lokale politi. Overvågningssystemet er et økonomisk og effektivt alternativ til en bemandet vagttjeneste. Det skyldes, at de kun kan sikre byggepladsbeskyttelse med store omkostninger til følge.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
I Bremen sikrer kameraer projektområdet ved fjernbusterminalen.