Fra byggepladsen til fabrikken

18. august 2021

Video Guard: Hurtig responstid i tilfælde af en alarm

Beskyttelse mod tyveri og hærværk i byggefasen og under den efterfølgende bygningsdrift: Brugen af Video Guard i Naumann Stahls hovedkvarter i Neuss viser, at det ikke kun er på byggepladser, at værdier beskyttes pålideligt. Kameratårnene var allerede på byggepladsen, inden den stod færdig i 2018. I dag bliver den stadig bevogtet af Video Guard. Systemet opdager straks uautoriserede personer, der kommer ind på virksomhedens område uden for åbningstiden. Det reducerer risikoen for indbrud betydeligt.

I 2018 flyttede Naumann Stahl fra Düsseldorf til Neuss. Et nyt, moderne driftssted blev skabt på en grund på omkring 48.000 kvadratmeter. Den består af en hal på omkring 12.000 kvadratmeter med et tilstødende administrativt område på 1.300 kvadratmeter. For at beskytte mod tyveri og hærværk blev der allerede i byggefasen installeret overvågningskameraer, som gjorde det muligt at sikre store områder. Jost Salzmann, administrerende direktør for Naumann Stahl, var så imponeret over “Video Guard Professional”-systemet, at han stadig bruger det i dag til at sikre virksomhedens lokaler og til at beskytte omgivelserne mod indbrud – som et alternativ til konventionelle alarmsystemer på og i bygningen.

Alternativ til konventionelle alarmsystemer
Konventionelle sikkerhedssystemer til bygninger udløser kun en alarm, når vinduer og døre åbnes. Med andre ord, kun når uautoriserede personer allerede befinder sig i bygningen. En mangel, der ofte har fatale konsekvenser. “Vi havde denne oplevelse flere gange på vores tidligere hovedkontor i Düsseldorf. Nogle gange tog det to timer, før nogen ankom til stedet, efter at alarmen var blevet udløst – nok tid til, at de ubudne gæster kunne fuldføre deres arbejde. Den hurtige, tidlige detektion er simpelthen bedre med Video Guard,” forklarer Salzmann. Det skyldes, at dette system reagerer, så snart du træder ind i lokalerne – og det gør det helt pålideligt.

Kort responstid
Så snart uautoriserede personer kommer ind på området, sender det vektorbaserede videoanalysesystem et signal til det døgnbemandede kontrolcenter. Den reagerer direkte og verificerer billedoverførslen. De uindbudte gæster tiltales i første omgang via højttalere på videotårnene. Dette indgreb med et lydtryk på 120 dB er ofte nok til at få ubudne gæster til at flygte. Hvis det ikke er tilfældet, vil det uddannede personale i kontrolcentret alarmere politiet eller en anden sikkerhedstjeneste. Denne proces er hurtig og sikker: Det tager normalt kun to minutter at adressere gerningsmændene direkte efter uautoriseret adgang til lokalerne og underrette politiet, hvis det er nødvendigt. Med konventionelle alarmsystemer tager denne proces ofte op til 25 minutter. Den hurtige indgriben fra Video Guard øger også chancerne for, at politiet pågriber de ubudne gæster på stedet, da der ikke er meget tid til at forlade lokalerne.

Ni øjne i aktion
Siden 2018 har tre Video Guard Professional-kameratårne været permanent stationeret på virksomhedens område i Neuss. Hvert af tårnene har tre højopløselige 5 MP ultra-lowlight-kameraer i seks meters højde. De giver et optimalt udsyn hele vejen rundt. Tre højtydende infrarøde projektører pr. tårn sikrer klar synlighed selv om natten.

Reducer antallet af falske alarmer
Det intelligente system forhindrer effektivt falske alarmer. Det gavner både ejeren og politiet, som ikke bliver tilkaldt unødigt. Moderne videoanalyse af tårnene skelner tydeligt mellem mennesker, dyr og objekter. Derudover giver de erfarne medarbejderes personlige inspektion af billedmaterialet vished om årsagen til alarmen. Hvis en autoriseret medarbejder ønsker at komme ind i lokalerne uden for normal arbejdstid eller i weekenden, er det ikke noget problem. Efter en kort konsultation med kontrolcentret kan alarmsystemet deaktiveres i det ønskede tidsrum. “Det er helt ukompliceret – jeg synes altid, at kontakten med alarmcentralen er meget venlig og professionel,” siger Salzmann.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Video Guard overvågede allerede det fremtidige Naumann Stahl-område under byggefasen. Selv efter færdiggørelsen står de effektive kameratårne tilbage.