Operation i den ravgule by

25. marts 2022

Videovagt bevogter uddannelsescampus i Ribnitz-Damgarten

bernsteinSchule campus i Ribnitz-West (Mecklenburg-Vorpommern) vil kombinere tre naboskoler – bestående af en grundskole, en orienteringsskole og en gymnasieskole – i en enkelt bygning. Som en del af sammenlægningen vil den eksisterende orienteringsskole blive renoveret, og der vil blive opført en ny bygning til grundskolen. Der vil også blive bygget et stort sports- og fritidscenter omkring den fire etager høje skolebygning. Video Guard bruges her til at beskytte byggepladsen mod tyveri og hærværk.

I september 2020 begyndte byggearbejdet på udvidelsen af de to skolebygninger og opførelsen af en forbindelsesbygning. Bygherren for projektet er byen Ribnitz-Damgarten. Det blev også besluttet at bruge kamerabaseret overvågning til at beskytte byggepladsen mod uautoriseret adgang og dermed sikre sikkerheden under byggeprocessen.

Udsigt til hvert hjørne
Der blev ikke foretaget overvågning fra starten af byggeriet. Video Guard blev kun brugt, når der blev installeret vinduer og døre i bygningen. Den midlertidige opbevaring af dyrt ventilations- og sanitetsudstyr blev også overvåget som en del af denne proces. Og med god grund: Før overvågningssystemerne blev taget i brug, var der flere tilfælde af indbrud og tyveriforsøg. I alt tre kameratårne er i brug. Placeringen på tre nøglepunkter på byggepladsen skaber et helt lukket sikkerhedsområde.

Vigtigere end nogensinde
Især i den nuværende økonomiske situation på markedet for byggematerialer kan tyveri eller beskadigelse af ejendom have en massiv indvirkning på byggeprojektet i lang tid. Byggematerialer er ikke bare knappe og dyre, de er i øjeblikket også svære at erstatte. Forsinkede leveringstider kan i øjeblikket være længere end 20 måneder, hvilket fører til betydelige omkostninger på grund af byggeforsinkelser.

Video Guard fungerer
Behovet for at beskytte byggeprojektet blev hurtigt tydeligt: Video Guard var i stand til at holde tyvene væk fra byggepladsen i løbet af den første uge eller to ved at gribe ind på et tidligt tidspunkt. Legende børn blev også sendt væk fra byggepladsen af det akustiske signal fra Video Guard og den efterfølgende anmodning om at forlade området. Det lokale politi vil blive informeret, så snart uautoriserede personer kommer ind på pladsen og ikke forlader den, selv om de bliver bedt om det.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Videovagt overvåger byggepladsen for uddannelsescampus i Ribnitz-Damgarten. Foto: Ostsee-Zeitung/ Robert Niemeyer