Pålidelig beskyttelse af byggecontainere mod indbrud

24. januar 2021

Fra hængelåse til videoovervågning

Containere fungerer som et rekreativt rum på byggepladsen – og bruges primært til opbevaring af vigtige materialer og maskiner. Der bruges forskellige systemer til at beskytte dem mod indbrud og tyveri. Professionelle tyvebander lader sig ikke afskrække af simple låse – pålidelig sikkerhed leveres af kamerateknologi.

Fra pladevibratorer, byggelasere og boremaskiner eller rørpresser til afkorterslibere: Allerede i årets første uger har politiet fået mange anmeldelser om indbrud i containere på byggepladser og tyveri af værktøj. Gerningsmændene slog som regel til om natten. Ud over ulejligheden ved at erstatte det ofte værdifulde værktøj, resulterer tyveri normalt i forsinkelser i byggeriet – fordi arbejdet ikke kan fortsætte som planlagt. Det er derfor vigtigt at beskytte byggecontainerne effektivt.

I princippet skal containere naturligvis være aflåste. Men en simpel hængelås kan let brydes op med en boltsaks. Med deres cirkulære krop er disc-låse et mindre mål her, men de er heller ingen hindring for professionelle tyvebander. En stålkasse, der er svejset fast til beholderen, og som indeholder selve låsen, giver større sikkerhed. Der findes også låsestænger eller bøjlelåse af høj kvalitet. Et aspekt er dog ikke kun beskyttelsen af selve containeren, men også dens umiddelbare omgivelser. For hvis muligheden for at kontrollere låsesystemet i ro og mag og udspionere situationen på stedet forhindres, er et indbrud så meget desto mere usandsynligt. Byggefirmaer benytter sig derfor i stigende grad af kamerabaseret overvågning af containeren. Systemer som Video Guard Professional imponerer med hardware, der er egnet til byggepladser, intelligent software og en tilsluttet alarmcentral. Tårnet med kameraerne og en integreret højttaler er ekstremt robust. Der findes også en soldrevet version, som fungerer uafhængigt af det lokale elnet. Kameraerne optager området pålideligt selv i de mørke aften- og nattetimer. Softwaren rapporterer straks enhver indtrængen fra uautoriserede personer til det tilsluttede alarmkontrolpanel. Her arbejder erfarent personale, som vurderer billederne og situationen og griber ind verbalt via højttalerne på tårnet. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, vil politiet blive tilkaldt. I de fleste tilfælde fører den direkte tilgang dog allerede til, at de potentielle gerningsmænd trækker sig tilbage – byggecontaineren forbliver lukket, materialer og værktøj på stedet. Det betyder, at du kan begynde at arbejde næste morgen uden ubehagelige overraskelser.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Containere på byggepladser fungerer som lagerfaciliteter, opholdsrum eller planlægningskontorer på stedet. De skal beskyttes mod indbrud.