Bilforhandlere under kameraovervågning

24. januar 2021

Video Guard Professional beskytter mod biltyveri

Tyverier og indbrud sker jævnligt hos bilforhandlere og i værksteder. Her kan indbrudstyve gøre et godt kup med hjulsæt, diagnoseudstyr og endda komplette køretøjer. Et særligt problem her er, at en betydelig del af salgsarealet normalt er placeret i det frit tilgængelige udendørsområde. For at forhindre tyveri og hærværk vælger de ansvarlige derfor i stigende grad smart kameraovervågning. Video Guard Professional-systemet tilbyder effektiv allround-beskyttelse i denne sammenhæng.

Bilforhandlere og værksteder er et yndet mål for tyve. Om natten kommer de ubemærket ind i bygningen via vinduer eller rulleskodder og bryder pengeskabe op eller stjæler køretøjsdele og teknisk udstyr. Kriminelle har også fokus på bilforhandlernes udendørsområder: Som regel er nogle af de nye og brugte biler frit tilgængelige her til præsentation for interesserede parter. Tyve udnytter dygtigt dette svage punkt. Det er ikke ualmindeligt, at dækkene bliver fjernet, eller at nummerpladerne bliver stjålet. Med de erobrede nøgler fra bygningen kan ubudne gæster også stjæle bilerne og køre dem uhindret ud af gården. Men selv om køretøjerne måske stadig er på stedet i sidste ende, er skaderne ofte enorme. Ud over tab af omsætning og materielle skader i titusindvis kan det også resultere i et tab af image. Man må heller ikke se bort fra den indsats, det kræver at få erstatning fra forsikringsselskabet.

Der er en øget risiko for indbrud og tyveri, især om natten – når forhandleren eller værkstedet er forladt. Det kræver et effektivt og holistisk sikkerhedskoncept, der ikke kun beskytter mod uautoriseret adgang til bygningen, men også til ejendommen. Personalesikkerhedstjenester er normalt forbundet med høje omkostninger, som mindre virksomheder ikke altid har råd til. Videobaserede sikkerhedsløsninger som Video Guard Professional-systemet er et lige så effektivt, men mere økonomisk alternativ. Med intelligent teknologi giver den omfattende og problemfri beskyttelse hele vejen rundt.

Kameratårn med tre ultra-lowlight-kameraer
Systemet er intelligent designet: Det gule kameratårn er det første, der fanger øjet og har en afskrækkende effekt. Tårnene er udstyret med tre ultra-lowlight-kameraer i høj opløsning. De dækker ikke kun et stort område, men giver også komplet beskyttelse hele vejen rundt. Det optimale antal enheder og placeringen af dem bestemmes ud fra forholdene på stedet. Video Guard Professional er udstyret med en infrarød belysningsenhed, der pålideligt oplyser området selv om natten. Sammenlignet med konventionelle systemer har infrarødt lys den fordel, at det ikke opfattes af det menneskelige øje. Det fører derfor ikke til et lysere miljø, hvilket kan være til gene for beboere eller dyr.

Personlig kontakt fra alarmcentralen
Men hvis uvedkommende kommer ind på området, sender kameratårnet automatisk og øjeblikkeligt et signal til alarmcentralen. Den er bemandet hele tiden og har til opgave at vurdere situationen og iværksætte de næste skridt. Som regel bliver uønskede personer først bedt om at forlade området ved hjælp af det integrerede højttalersystem på kameratårnet. Dette tiltag fører som regel til den ønskede succes. Hvis den personlige henvendelse ignoreres, giver alarmcentralen besked til politiet, som så tager affære på stedet.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Det frit tilgængelige salgsområde hos bilforhandlere er et hyppigt mål for kriminelle, der f.eks. afmonterer nummerplader eller hjul på stedet og stjæler hele biler. Her giver kamerabaseret overvågning mere sikkerhed.