At bygge broer tager form

5. maj 2024

Video Guard-kameratårne sikrer fremdrift i byggeriet af nyt vartegn

Kryds Rhinen-Herne-kanalen én gang og Emscher to gange: Dette er muligt med “Spring over Emscher” ved vandkrydset i Castrop-Rauxel. Den imponerende bro, som i øjeblikket bygges af Emschergenossenschaft, har et unikt udseende. Det har derfor potentiale til at blive et af de mest populære fotomotiver i regionen. Men spektakulære projekter tiltrækker sig allerede opmærksomhed i byggefasen – og ofte ikke kun i positiv forstand. Byggepladser udsættes gang på gang for hærværk, eller tyve piller ved byggematerialer og maskiner. Jo mere iøjnefaldende byggeprojektet er, desto større tiltrækningskraft har det på tilskuerne. Områderne skal sikres, så de ikke går ind i området uden tilladelse og bringer deres eget liv i fare. De ansvarlige for projektet på Emscher er derfor afhængige af det intelligente Video Guard-kamerasystem til at sikre stedet.

Et af de mest spektakulære byggeprojekter i Ruhrområdet har været under opførelse ved Wasserkreuz i Castrop-Rauxel siden april 2021. Den 450 meter lange fodgænger- og cykelbro “Sprung über die Emscher” forbinder “Platz der Schichten” på kanalens østlige bred med “Brückenvorplatz West” på den vestlige bred. I fremtiden vil den omfatte de regionale cykelstier Emscher-Park-Radweg og Emscher-Weg og forbinde de to byer Castrop-Rauxel og Recklinghausen. Den nye forbindelse vil øge værdien af regionen betydeligt, især på grund af den kraftige stigning i antallet af fritidsturister. Det nye vartegn tilbyder forbipasserende mange imponerende udsigtspunkter og inviterer dem til at blive hængende med siddepladser.

Broen blev bestilt af Emschergenossenschaft. Planlægningskonsortiet bestående af Schüßler-Plan, DKFS Architects og Smeets Landschaftsarchitekten vandt en international realiseringskonkurrence og fik tildelt kontrakten til gennemførelse i slutningen af 2019. Byggeriet af megaprojektet begyndte i april 2021. ARGE MCE / Bauunternehmung Gebr. Echterhoff GmbH & Co KG begyndte med det særlige anlægsarbejde og konstruktionen af betonforskallingen, hvilket sikrede, at broen havde et sikkert fundament. Et så vigtigt byggeprojekt tiltrækker sig altid stor opmærksomhed. Desværre er tyve, vandaler og uautoriserede gæster også interesserede i at pille ved byggepladsen og udsætter ofte sig selv for fare i processen. Der skulle derfor udvikles omfattende foranstaltninger til sikkerhedskonceptet for at forhindre ubudne gæster i at komme ind og ikke bringe byggeriets fremdrift i fare.

Video Guard har en afskrækkende effekt
Der bruges fire Video Guard-kameratårne i Castrop-Rauxel. De har beskyttet stedet siden juni 2022, og alene deres iøjnefaldende design med advarselsbogstaver virker afskrækkende. Den soldrevne version af sikkerhedssystemet fungerer uafhængigt af lysnettet. Energiforsyningen leveres af solcellemoduler og batteriteknologi, som understøttes af en miljøvenlig brændselscelle, når der ikke er tilstrækkeligt med sollys. Hvert tårn har to Starlight Dome-kameraer. Med sin 180 graders synsvinkel holder hvert kamera øje med et stort område. To højtydende infrarøde spotlights sikrer optimal synlighed om natten, hvor tyveri og hærværk er mere almindeligt. Dette lys er ikke synligt for det menneskelige øje. Lovovertrædere er derfor ikke advaret på forhånd. Videomaterialet analyseres ved hjælp af kunstig intelligens. Det er muligt ved hjælp af neurale netværksalgoritmer og selvlærende videoanalyse. Falske alarmer er stort set umulige. Hvis softwaren opdager en ubuden gæst, udløses en alarm i kontrolcentret, som er bemandet døgnet rundt. Det uddannede sikkerhedspersonale analyserer og vurderer straks situationen. Som et første skridt kan de henvende sig direkte til uautoriserede besøgende via en højttaler på hver videovagt og bede dem om at forlade stedet – med et lydtrykniveau på op til 120 decibel er denne foranstaltning allerede afskrækkende nok i de fleste tilfælde og fører til en tilbagetrækning. Hvis anmodningen ikke efterkommes, informerer sikkerhedseksperterne f.eks. det lokale politi, som derefter tager sig af de ubudne gæster på en målrettet måde. Det betyder, at byggeriets fremdrift ikke bringes i fare på grund af skader eller stjålne byggematerialer. På den måde bidrager Video Guard-kamerasystemet til øget beskyttelse på byggepladsen og forhindrer afbrydelser af byggeriet på grund af tyveri og hærværk.

Ibrugtagningen af det nye vartegn i Ruhrområdet er planlagt til sensommeren 2024.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Overvågningssystemerne fra Video Guard er kendetegnet ved et iøjnefaldende design, som i sig selv bidrager til sikkerheden på byggepladser.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Fire Video Guard-solkameratårne har været i brug i Castrop-Rauxel siden juni 2022.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Hvert af tårnene er udstyret med to Starlight Dome-kameraer, som dækker store områder med deres 180 graders synsvinkel.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Ibrugtagningen af broen er planlagt til sensommeren 2024.