Basecamp: Intelligent bevogtet

18. august 2021

Video Guard sikrer boligprojekt i Göttingen

Start på byggeri til mere boligareal: Et omfattende projekt blev for nylig lanceret på den tidligere Gothaer-grund i Göttingen. På den 70.000 kvadratmeter store grund bygges der nu både studie-, leje- og ejerlejligheder. For at beskytte byggepladsen mod tyveri og hærværk bruger Kamü GmbH, som er det byggefirma, der udfører arbejdet, det kamerabaserede overvågningssystem Video Guard Professional.

Et af de største byggeprojekter i Göttingen er i øjeblikket ved at blive opført på den tidligere Gothaer Versicherung-grund. I fremtiden vil det omfatte flere boligkomplekser og en daginstitution. Kamü GmbH er i gang med at realisere en del af bygningerne. Ud over lejlighederne til studerende bliver der også bygget nye moderne leje- og ejerlejligheder.

Moderne teknologi sikrer maskiner og materialer
Video Guard Professional-overvågningssystemet bruges til at overvåge byggepladsen. Især efter arbejde og om aftenen og natten skal byggepladsen være fuldt bevogtet for at beskytte dyrt byggemateriel, brændstof og lignende ting. Systemet bygger på en kombination af kraftfuld hardware og intelligent software samt et bemandet kontrolcenter. Overvågningstårnene er udstyret med tre kameraer, der arbejder med forskellige blændevinkler. Den anvendte teknologi kan også skelne indbrudstyve fra f.eks. dyr. Det forhindrer falske alarmer. Projektørerne på de udtrækkelige master bruger nærinfrarødt lys (NIR), som det menneskelige øje ikke kan opfatte. Lyset er derfor ikke distraherende. Der er i øjeblikket tre kameratårne i de afskrækkende signalfarver på byggepladsen. Hvis ubudne gæster ikke bliver afskrækket af den iøjnefaldende kameraovervågning, udløser systemet en alarm – det bemandede kontrolcenter ser videooptagelserne og kan gribe ind via den højttaler, der er integreret i kameratårnet. I de fleste tilfælde fører den direkte tilgang til et øjeblikkeligt tilbagetog. Hvis det ikke er tilfældet, kan politiet tilkaldes. Reaktionskæden er derfor meget kort her. Med sin fleksible og ukomplicerede installation kan systemet hele tiden tilpasses den aktuelle byggeproces. Det flerårige boligbyggeprojekt kan således sikres permanent og effektivt uden problemer. De første færdiggørelser er planlagt til 2022.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Den installerede videoteknologi opdager indbrudstyve og beskytter byggepladsen – især efter lukketid. Foto: Kamü GmbH