Alle vinkler er sikret

6. september 2021

Video Vagt bevogter boligkvarter på Raderthalgürtel i Köln

Et nyt boligområde er ved at blive bygget i Vorgebirgspark i Köln-Zollstock. Den moderne bydel kombinerer urbanitet og natur og forventes at stå færdig i efteråret 2022. Bygningsejerne er afhængige af det kamerabaserede overvågningssystem Video Guard Professional til at overvåge byggepladsen.

206 energibesparende, moderne lejligheder, hvoraf 72 er barrierefri med altaner og underjordiske parkeringskældre – disse er i øjeblikket ved at blive bygget på Raderthalgürtel i Köln-Zollstock. Kunderne er Wohnungsgenossenschaft Köln-Süd eG, Wohnungsgenossenschaft Köln-Sülz eG, Wohn- und Heimbau eG og Wohnungs- und Baugenossenschaft Mieterschutz eG. Vorgebirgspark ligger i umiddelbar nærhed og tilbyder fremtidige lejere et rekreativt område lige uden for døren. De kvarterer og indre gårde, der bliver skabt, vil muliggøre interaktion mellem naboer og danne et støjbeskyttet område. Denne løse bygningsstruktur gør det dog vanskeligt at overvåge og sikre projektet i byggefasen: Forskellige gårdhaver og mørke hjørner i byggeprocessen gør det svært at få et komplet overblik.

Kunderne besluttede sig derfor for at bruge det kamerabaserede overvågningssystem Video Guard Professional. De mobile kameratårne er hver udstyret med tre ultra-low-light-kameraer, som er designet til både nær- og langdistanceapplikationer. Systemet er baseret på en kombination af flere billedkilder, som gør det muligt at beskytte byggeudstyr og materialer uden problemer. Flere kameratårne er fordelt på den 10.000 kvadratmeter store byggeplads i Köln-Zollstock. Efter arbejde tænder systemet automatisk og overvåger kontinuerligt hvert hjørne. Tårnenes iøjnefaldende udseende og de ekstra informationsbannere i udkanten af byggepladsen henleder tydeligt opmærksomheden på overvågningsområdet. Men hvis uautoriserede personer kommer ind på området, bliver de opdaget af systemet. Uddannede medarbejdere i den tilsluttede alarmcentral kan derefter bruge den integrerede højttalerfunktion til at bede dem om at forlade området. Hvis de ikke efterkommer denne opfordring, vil det lokale politi blive alarmeret.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Flere Video Guard-tårne sørger for omfattende overvågning af den 10.778 kvadratmeter store byggeplads i Köln-Zollstock.