En ende på den farlige fascination

21. marts 2021

Overvågning af ledige lokaler med Video Guard kombinerer sikkerhed og effektivitet

Smuldrende puds, knuste vinduesruder, forfaldne vægge: tomme bygninger og rum fascinerer mange mennesker og er et populært mål for opdagelsesrejsende, amatørfotografer og unge mennesker. Men tendensen er farlig. For at få spænding klatrer de ubudne gæster over hegn, låste døre og barrierer. Hvis der sker en ulykke, er bygningsejeren i værste fald ansvarlig. I denne sammenhæng er det tilrådeligt at overvåge ledige stillinger. Men mange mennesker viger tilbage for de høje omkostninger ved en bemandet sikkerhedstjeneste. Det er her, Video Guards mobile overvågningstårne tilbyder et pålideligt og økonomisk alternativ.

At gå ind i tomme områder og bygninger er ikke kun forbudt, men også forbundet med mange farer. Iøjnefaldende huller, dybe skakter, genstande, der hænger ned, og ustabile fundamenter er blot nogle af de farekilder, som såkaldte “tabte steder” udgør. I værste fald kan ulovlige udforskningsture ende fatalt. Sådanne hændelser er ikke kun personligt belastende for alle involverede – de resulterer ofte også i skade på ejerens omdømme og image. Sidstnævnte viger dog tilbage for den dyre udstationering af en bemandet sikkerhedstjeneste.

Video Guard giver pålidelig og omfattende sikkerhed
Video Guard’s kamerabaserede overvågning er et pålideligt og omkostningseffektivt alternativ til effektiv sikring af tomme ejendomme. En stor fordel: Kameratårnene giver også pålidelig og omfattende sikkerhed for store, ufremkommelige områder, som ville være vanskelige at bevogte med en bemandet sikkerhedstjeneste. Video Guard har tre kameraer pr. tårn til dette formål. På grund af linsernes forskellige blændevinkler foregår overvågningen både på nært hold og på afstand. Det betyder, at alle hændelser inden for en overvågningsradius på op til 5.300 kvadratmeter bliver registreret på en målrettet måde. Softwarens analyser gør det også muligt at behandle de tre optagelsesstrømme parallelt, så man kan se et område på 170 grader. Overvågningstårnene er robuste og udstyret til permanent brug på alle tider af døgnet og i det fri. Video Guard sikrer optagelser i høj kvalitet, selv under dårlige lysforhold. De spotlights, der er integreret i kamerasystemet, bruger infrarødt lys, som ikke kan opfattes af det menneskelige øje. Det er derfor umuligt at udspionere detekteringsområdet. Dette giver beskyttelse selv i komplet mørke, og uautoriseret adgang til ejendommen opdages. Den intelligente software eliminerer også falske alarmer forårsaget af f.eks. dyr eller refleksioner.

Signalfarver virker afskrækkende
Overvågningstårnene kan udvides til en højde på op til seks meter, og alene deres størrelse og udseende virker afskrækkende. Tårnenes iøjnefaldende signalfarver i en stærk gul og en advarende rød gør dem genkendelige på lang afstand. En påskrift, der tydeligt angiver videoovervågning, og piktogrammer sikrer også entydig kommunikation og advarer uautoriserede personer mod at komme ind på ejendommen.

Egen alarmcentral evaluerer optagelser i realtid
Et andet vigtigt punkt er virksomhedens eget kontrolcenter. Hvis uautoriserede personer kommer ind i det bevogtede område, udløser systemet en alarm i det tilsluttede kontrolpanel. Her ser uddannede medarbejdere optagelserne i realtid og vurderer, hvilke skridt der skal tages. Det første skridt er næsten altid en direkte henvendelse via de højttalere, der er monteret på overvågningstårnet. I de fleste tilfælde fører det allerede til abstinenser. Hvis der ikke reageres på opkaldet, reagerer kontrolcentret med det samme og sørger for, at politiet hurtigt bliver sendt af sted.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Det kamerabaserede overvågningssystem fra Video Guard sikrer “tabte steder” pålideligt og omfattende. Tårnene er også et økonomisk alternativ til en bemandet sikkerhedstjeneste.