Så tyve kan svømme

9. marts 2021

Video Guard overvåger nybyggeriet af Horner Badet

En ny kombineret svømmehal er ved at blive bygget i Bremen på det sted, hvor det tidligere Horner Bad lå – og som lukkede for altid i sommeren 2018. I fremtiden vil den nye bygning bestå af en indendørs swimmingpool og en udendørs pool – og dermed udvide byens sports- og fritidsfaciliteter. For at forhindre tyveri og hærværk på byggepladsen stoler de ansvarlige hos Bremer Bäder GmbH på intelligent kameraovervågning med Video Guard Professional.

Plaske, svømme, solbade: Det nye Horner Bad henvender sig i fremtiden både til præstationsorienterede svømmere og til badegæster, der gerne vil tilbringe deres fritid her på en afslappet måde. Til det formål bygges en overdækket svømmehal med ti 50 meter lange baner, der er velegnede til konkurrencer, og et 100 kvadratmeter stort træningsbassin. På det tilstødende udendørsområde bliver der også skabt et udendørs poolområde med en 935 kvadratmeter stor multifunktionel pool med et ikke-svømmeområde og en bred bølgerutsjebane samt en stor solplæne. Et soppebassin, en plaskedam og legeredskaber med et mudderområde samt en volleyballbane og snackfaciliteter fuldender fritidsfaciliteterne i svømmecentret. Den kamerabaserede overvågningsteknologi Video Guard Professional giver effektiv beskyttelse mod tyveri og hærværk på byggepladsen og sikrer dermed en problemfri byggeproces. Teknologien bruges især uden for arbejdstiden og i weekenden. Den intelligente software registrerer uautoriseret adgang til lokalerne og rapporterer det til kontrolcentret, som er bemandet hele tiden. Den kan evaluere billederne i realtid. Til at begynde med henvender man sig normalt direkte til personen på stedet via den højttaler, der er integreret i tårnet. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, vil politiet blive tilkaldt, hvis det er nødvendigt. På grund af byggepladsens størrelse og karakter besluttede de ansvarlige at fravælge en bemandet sikkerhedstjeneste til fordel for kamerabaseret overvågning med Video Guard Professional. Det skyldes, at systemet også dækker vinklede og store områder, som en sikkerhedstjeneste kun ville kunne beskytte med et højt niveau af arbejdskraft. Desuden er reaktionskæden fra optagelse af situationen til alarmering af politiet betydeligt længere med en sikkerhedstjeneste, end den er med Video Guard Professional. “Vi er meget tilfredse med Video Guard, fordi kameratårnene viser sig at være en effektiv og økonomisk måde at overvåge vores byggeplads på,” forklarer Uwe Siefke, teknisk direktør for Bremer Bäder GmbH. Hornes Bad er planlagt til at stå færdigt i december 2021.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
I Bremen er det nye Horner Bad ved at blive bygget som en kombineret svømmehal. For at forhindre tyveri og hærværk på byggepladsen stoler de ansvarlige hos Bremer Bäder GmbH på intelligent kameraovervågning fra Video Guard Professional.