Fleksibel overvågning

22. september 2022

Netværksuafhængig beskyttelse af solcelleparker med Video Guard

Produktionen af vedvarende energi finder som regel sted på fjerntliggende steder midt i naturen og dækker store områder. Solcelleparker består f.eks. af et stort antal solcellepaneler, der ligesom invertere, kabler og værktøj er eftertragtede tyvekoster. Eksperter anbefaler, at man træffer specifikke sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte systemerne mod skader og tyveri. På denne baggrund tilbyder de mobile kamerasystemer fra Video Guard en beskyttelse, der er både fleksibel og effektiv.

Tyskland fokuserer i stigende grad på produktion af sol- og vindenergi. På grund af størrelsen af det område, der kræves til disse faciliteter, er de normalt placeret langt væk fra bycentre midt i naturen. I løbet af dagen kan man høre inverterne snurre, og om aftenen, når solen går ned, bliver der stille. Denne afsondrethed gør de åbne områder særligt attraktive for organiseret kriminalitet. Fra små enheder som kabeltromler til store solcellepaneler – den økonomiske skade forårsaget af tyverierne kan hurtigt løbe op i femcifrede beløb. Konventionelle sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. at hyre et vagtselskab eller den klassiske indhegning med et byggepladshegn er ofte ikke nok her. Solparkernes åbne områder er store og kræver effektiv og moderne overvågning.

Fleksibel og effektiv beskyttelse
Kameratårnene “Video Guard Flex” og “Video Guard Solar” er ideelle til bevogtning af fjerntliggende områder som f.eks. højspændingsledninger eller solcelleparker. Takket være den forbrugsoptimerede elektronik kan Video Guard-systemerne køre uden netstrøm i flere uger om sommeren. Udstyret med en brændselscelle og fotovoltaik sikres en miljøvenlig, selvforsynende strømforsyning. Det betyder, at selv lange helligdage eller weekender kan overstås uden dyre dieselgeneratorer. Starlight Dome-kameraet med sensorstyret nattesyn i Video Guard Flex-systemet har en fleksibel betragtningsvinkel på 30 til 120 grader – så området er beskyttet over hele linjen, selv i mørke. Video Guard Solar-systemet er udstyret med i alt to kameraer, der muliggør en overvågningsradius på op til 70 meter og har en synsvinkel på op til 180 grader. Så snart kameraet har registreret en ubuden gæst, vurderer uddannede medarbejdere i kontrolcentret billedmaterialet. Om nødvendigt kan Video Guard-kontrolcentret henvende sig direkte til gerningsmændene via den aktive højttaler, der er integreret i kameratårnet, og bede dem om at forlade området. Hvis det ikke er afskrækkende nok, vil politiet eller sikkerhedsvagter blive tilkaldt.

De mobile kameratårne “Video Guard Flex” og “Video Guard Solar” giver beskyttelse mod tyveri og hærværk takket være deres fleksible og mobile brug – selv på fjerntliggende steder. Takket være solceller og batteripakker kan de også drives uafhængigt af strømforsyningen i lang tid. Det betyder, at operatører af solcelleparker er på den sikre side.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Takket være batteripakken og solcellerne kan kameratårnene fra Video Guard (billedet viser: Video Guard Solar) bruges i flere uger om sommeren uden strøm fra lysnettet.