Glat byggeproces

30. april 2023

Udnyt fordelene ved modul- og systemkonstruktion – undgå tyveri og hærværk

Modulbyggeri er fremtidens trend. Det skyldes, at modul- eller systembyggemetoder sikrer en hurtig byggeproces på stedet og gør det muligt at præfabrikere mange bygningselementer på fabrikken under beskyttede forhold. Bygherren, Bau- und Liegenschaftsbetrieb (BLB) NRW, bruger også denne type konstruktion til den nye rotationsbygning på universitetet i Bonns campus i Poppelsdorf. Mere end 100 stålmoduler fuldender den nye laboratorie- og seminarbygning. For at forkorte byggetiden er logistik og udførelse koordineret optimalt. Disse processer ville blive alvorligt forstyrret i tilfælde af tyveri og hærværk. Med dette i tankerne er byggepladsen sikret af Video Guard.

Præfabrikerede stålmoduler gør det muligt for projektet at skride hurtigt frem under opførelsen af rotationsbygningen på Poppelsdorf-campus på universitetet i Bonn. De fremstilles på fabrikker langt væk fra byggepladsen og samles på stedet. Det betyder, at råhuset kan stå færdigt på kun ti måneder.
Det kræver detaljeret logistisk planlægning. Det skyldes, at hvert modul passer sammen på byggepladsen som en brik i et puslespil, der danner hele bygningen. I denne sammenhæng har uforudsete hændelser som stjålne materialer eller manglende maskiner en negativ indvirkning på den samlede proces. Beskyttelse af byggepladsen er derfor en vigtig faktor. Det skyldes, at værdifulde byggematerialer, maskiner og værktøj frister kriminelle til at stjæle dem. Hærværk er også et tilbagevendende tema på byggepladser. I Bonn bruger man derfor systemet “Video Guard”. Den overvåger byggepladsen med kameraer på højt niveau – på alle tidspunkter af døgnet, også uden for den definerede arbejdstid. De mobile, seks meter høje kameratårne overvåger byggepladserne med lang rækkevidde og uden blinde vinkler. Om nødvendigt bruger kameraerne innovativ videoanalyse til at identificere ubudne gæster. De bliver bedt om at forlade området via det bemandede kontrolcenter. Hvis det ikke fører til en tilbagetrækning, vil politiet blive tilkaldt. Kameraoptagelsen hjælper også med bedre at spore mulige lovovertrædelser. Selv under skiftende vejrforhold holder Video Guard kameratårne et pålideligt øje med byggepladserne. Takket være sine egne nødstrømskoncepter som batteribuffering og højtydende batterier opfylder tårnet sin funktion – kontinuerlig og sikker overvågning – selv i tilfælde af strømsvigt.

Det kamerabaserede overvågningssystem reducerer således risikoen for eventuelle hændelser og bidrager til en problemfri byggeproces.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Overvågningssystemet “Video Guard” bidrager til en problemfri byggeproces. Det forebygger nemlig uplanlagte hændelser som tyveri og hærværk.