Videoovervågning til fremtidens klasseværelser

24. november 2020

Kameraer sikrer ny Sophienschule-bygning i Hannover

Byggeriet af den nye Sophienschule i Hannover begyndte i starten af året. Det tidligere bygningskompleks opfyldte ikke længere kravene til moderne skolebygninger. De ansvarlige besluttede sig derfor for en ny bygning. For at forhindre forsinkelser i byggeprocessen på grund af tyveri eller hærværk overvåges byggepladsen efter lukketid med Video Guard-overvågningssystemet fra International Security Group og Maibach VuS.

Den historiske Sophienschule-bygning i Hannover har fungeret godt i flere årtier. Den bliver nu erstattet af en moderne, funktionel ny bygning. En renovering eller tilbygning ville være uøkonomisk, da bygningen er fredet. Frem for alt skal den nye bygning til den barrierefri heldagsskole give tilstrækkelig plads til klasseværelser, sportshaller og retrætesteder. Indtil det står færdigt om to år, vil eleverne midlertidigt blive indkvarteret i andre bygninger og containere.

Videoovervågning for en uforstyrret byggeproces
For at holde denne situation så kort som muligt, er det nødvendigt med en smidig byggeproces. Desværre er det sådan, at forsinkelser forårsaget af tyveri og hærværk gang på gang hæmmer arbejdet på byggepladserne. I denne sammenhæng er videoovervågning af lokalerne efter lukketid en god idé. I Hannover valgte man Video Guard-systemet. “Sammenlignet med bemandet sikkerhed er videoovervågning betydeligt billigere. Vi har arbejdet med systemet i et stykke tid nu og har altid haft gode erfaringer,” siger Olaf Frase, projektleder for den nye bygning hos Goldbeck GmbH. Video Guard Professional beskytter pålideligt byggepladsen mod indtrængen fra uautoriserede personer. Tårnets tre kameraer overvåger hele området – uden nogen form for panorering. Så snart en person går ind på byggepladsen efter lukketid, bliver vedkommende optaget af kameraerne, og kontrolcentret bliver informeret. Den er bemandet 24 timer i døgnet og beder den ubudne gæst om at forlade stedet via den integrerede højttaler. Hvis det ikke sker, bliver politiet alarmeret. “I starten havde vi et par alarmer, der blev udløst af ubudne gæster. I mellemtiden er der faldet ro på. Måske har det spredt sig, at vi bevogter byggepladsen. Desuden virker de store gule tårne helt sikkert afskrækkende,” forklarer Frase.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Den nye bygning på Sophienschule Hannover har været beskyttet mod tyve og vandaler af et videoovervågningstårn siden starten af byggeriet.