Opstandelse på Gänsemarkt

16. november 2020

Videovagt sikrer Tysklands hus i Hamborg

En ny bygning er i øjeblikket under opførelse i Hamborg: Deutschlandhaus. Midt i byens centrum på Gänsemarkt vil bygningskomplekset tilbyde moderne plads til kontorer med yderligere anvendelser som restauranter, detailhandel og boliger – og dermed bidrage til udviklingen af bydelen. Byggeriet er i øjeblikket i realiseringsfasen. Det skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2022. I dette tidsrum vil byggepladsen være bevogtet af Video Guard.

Et historisk byggeprojekt bliver i øjeblikket bevogtet af kameraer på Hamborgs bedste beliggenhed: Video Guard sikrer byggepladsen for det nye Deutschlandhaus på Gänsemarkt. Uden for arbejdstiden er kameraerne aktiveret og holder øje med adgangspunkter og maskiner. Hvis nogen kommer ind på området i dette tidsrum, udløser den intelligente software en alarm, som modtages af den tilsluttede sikkerhedscentral. Uddannede medarbejdere rykker live ud til byggepladsen og vurderer situationen med det samme. De kan også “gribe ind” direkte i handlingen via de højttalere, der er monteret på kameratårnet – for i de fleste tilfælde vil direkte henvendelse til de ubudne gæster få dem til at trække sig tilbage. Hvis dette ikke er tilfældet, vil politiet blive underrettet. “Kameraovervågning på en førsteklasses beliggenhed i byens centrum fører naturligvis også til diskussioner blandt forbipasserende. Der opstår ofte spørgsmål om databeskyttelse. Men ved at bruge software til at skjule tilstødende stier og områder sikrer vi, at kun byggepladsen er synlig – og kun når overvågning faktisk er nødvendig,” siger Jörn Windler, administrerende direktør for International Security Group fra Hesel.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Især i de mørke aftentimer efter arbejde er det vigtigt at bevogte byggepladser for at beskytte mod tyveri og hærværk. I Hamborg bliver Video Guard nu brugt i opførelsen af Deutschlandhaus.