Byggepladser i Berlin under observation

11. oktober 2020

Videoovervågning af nettet og hylden

Med The Shelf og The Grid bliver der skabt to nye kommercielle centre i Berlin. De to byggepladser ligger tæt på hinanden – og er placeret i centrum af Kreuzberg-kvarteret. For at beskytte dem mod tyveri og hærværk anvender det ansvarlige ejendomsselskab, Pandion, kamerateknologi. Placeringen i byens centrum stiller særlige krav til det anvendte system.

Her vil der i fremtiden være plads til virksomheder, detailhandlere og kunstnere eller initiativer i kvarteret: To Pandion AG-projekter er i øjeblikket under opførelse i Berlin-Kreuzberg. Begge er kendetegnet ved et gårdhavekoncept med et indvendigt område og lukker fronten mod Prinzenstrasse. På denne baggrund er der kun begrænset plads til byggepladslogistik. Det betyder, at f.eks. logistiske processer er tæt synkroniserede. Forsinkelser påvirker hele byggeprocessen. I denne sammenhæng er mulige tyverier og hærværk ikke kun irriterende umiddelbare omkostningsfaktorer, men har også yderligere konsekvenser, da udskiftning af materialer, maskiner og reparationsarbejde tager tid. For at sikre, at det ikke sker, overvåges byggepladserne med kameraer. Systemet “Video Guard” bruges til dette. Tårnene er placeret på byggepladsen på en sådan måde, at adgangsområder, containere, materialer og maskiner er dækket uden for arbejdstiden. Hvis uautoriserede personer trænger ind i overvågningsområdet, udløser kameraerne en alarm – den tilsluttede sikkerhedscentral ser det indkommende billedmateriale og kan henvende sig direkte til de potentielle gerningsmænd via den højttaler, der er integreret i kameratårnet. Det fører som regel til abstinenser. Hvis dette ikke er tilfældet, vil politiet blive tilkaldt. Et tårn er udstyret med tre kameraer. De forskellige blændevinkler maksimerer ikke kun detekteringsområdet, men er også optimalt tilpasset de forskellige krav på tæt og lang afstand. Systemets analyser er i stand til at optage og analysere de tre videostrømme fra kameraerne samtidigt. Forlygterne er en anden teknisk funktion, der adskiller dem fra andre systemer på markedet. De arbejder med infrarødt lys, så det ikke kan opfattes af det menneskelige øje. Den forstyrrer derfor hverken forbipasserende eller irriterer trafikanterne. Desuden kan det bevogtede område ikke udspioneres på denne måde. Video Guard Professional bruger spotlights til at producere perfekte billeder selv i mørke – billeder, der også bruges i retten som bevismateriale til at identificere gerningsmænd. En anden faktor er, at teknologien maskerer de omkringliggende stier og områder, så uvedkommende tredjeparter ikke bliver opdaget. Det er især relevant i forhold til databeskyttelsesloven.

Den anvendte kamerateknologi sikrer, at tyveri og hærværk ikke giver ubehagelige overraskelser på byggepladserne i Berlin-Kreuzberg – og bidrager på den måde til en smidig byggeproces.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
To Pandion AG-projekter er i øjeblikket under opførelse i Berlin-Kreuzberg. Kamerasystemet “Video Guard” bruges til at overvåge materialer og maskiner.