Fra et tidligere fotolaboratorium til et moderne kontorkompleks

21. april 2024

Video Guard sikrer renoveringsprojekt i Bonn

Den tidligere Agfa-bygning i Bonn var engang et sted, hvor man udviklede fotografier og diasfilm. I mere end 30 år har bygningen på Justus-von Liebig-Strasse haft skiftende lejere; nu får den et nyt formål. Byggefirmaet Ten Brinke er begyndt at renovere bygningen for at gøre den mere energieffektiv. Det bliver en del af en moderne kontorcampus, hvor bl.a. Ten Brinke-filialen i Bonn flytter ind. Indtil byggeriet er færdigt, vil to kameratårne beskytte byggepladsen mod uautoriseret adgang. Video Guard forhindrer effektivt hærværk og tyveri.

Indtil begyndelsen af 1990’erne var det adressen for amatørfotografer i den vestlige del af Bonn. Men for få ordrer førte til lukning af Agfa-bygningen i Dransdorf-distriktet. Nye lejere flyttede ind og ud af bygningen, som var ved at have en del år på bagen. Det hører nu fortiden til: Bygningen bliver gennemgribende renoveret af Ten Brinke Group og bliver en del af et bæredygtigt og energieffektivt kontorcampus. Med hensyn til vedligeholdelse sigter byggefirmaet mod at bruge avanceret anlægsteknologi, opnå DGNB-certificering og implementere KfW40-energistandarden. Fotovoltaiske elementer på tagarealerne vil forsyne kontorlokalerne med elektricitet. Grønne facader og den nye træfacade bidrager til bygningens høje kvalitet. Den gamle Agfa-bygning har nu gennemgået en energieffektiv renovering i flere uger. Blandt andet bliver bygningens klimaskærm renoveret. Ten Brinke bruger intelligent videoovervågning til at beskytte det materiale, der bruges til dette formål, mod tyveri og forhindre hærværk. To Video Guard Professional-kameratårne blev valgt på grund af deres positive erfaringer. De sikrer hele pladsen under byggefasen. Tårnene bruger kameraer med høj opløsning og intelligent videoanalyse til at opdage uautoriserede indtrængere. Det integrerede infrarøde lys garanterer et klart udsyn – selv om natten. Når systemet sættes op, defineres det område, der skal overvåges, præcist. Det sikrer, at beboernes og de forbipasserendes personlige rettigheder beskyttes på en pålidelig måde på trods af den omfattende overvågning. Det skyldes, at nabostier og -veje er skjult af softwaren. Byggeriet af Agfa-bygningen skal være færdigt i år, så de første lejere og Ten Brinkes afdeling i Bonn kan flytte ind i lokalerne.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
To Video Guard Professionals sikrer hele området omkring den tidligere Agfa-bygning under byggefasen.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Alene de store advarselsskilte afholder folk fra at gå ind på byggepladsen.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Ten Brinke havde allerede haft gode erfaringer med Video Guard-overvågning forud for projektet – og derfor blev det intelligente kamerasystem valgt igen denne gang.