Tårn beskytter tårn

25. februar 2024

Kameratårne fra Video Guard sikrer vindmøller

Udbygningen af vindkraftværker i Tyskland fortsætter med at stige. I denne sammenhæng læser vi dog jævnligt om hærværk og sabotage mod vindmøller. Sidstnævnte er ofte placeret i landlige, uudviklede områder og tilbyder derfor gerningsmændene et ubeskyttet mål. Da personlig overvågning ikke er mulig, bruges mobile kameratårne fra Video Guard ofte her. De kan drives helt selvforsynende med energi, dækker en stor overvågningsradius og kan nemt flyttes når som helst, hvis det er nødvendigt.

Tyskland bruger mere og mere elektricitet fra vedvarende energikilder – som f.eks. vindkraft. Derfor skal der løbende bygges flere møller i løbet af de næste par år: Nye vindmøller med en årlig kapacitet på 10.000 megawatt er planlagt inden 2030. Men når der skabes nye ting, er de kriminelle ofte ikke langt bagefter. Det er derfor vigtigt at beskytte vindmøllerne mod sabotage og hærværk både under opførelsen og under driften.

Velegnet til omfattende terræn
I denne sammenhæng anbefaler eksperter overvågning med mobile kameratårne som dem, der tilbydes af Video Guard. Fordelene er indlysende: Tårnene, der er op til seks meter høje, er udstyret med den nyeste videoteknologi med op til tre højopløselige ultra-low-light-kameraer. De kan nemt placeres hvor som helst. De er stabile selv på ujævnt underlag. Med deres store overvågningsradius dækker de pålideligt selv store områder omkring vindmøller. Radius kan vælges individuelt afhængigt af produktkategorien. Hvis kameratårnets position skal ændres, f.eks. fordi byggearbejdet er afsluttet, nye vindmøller er kommet til, eller overvågningsprioriteterne er ændret, kan tårnene nemt flyttes og justeres. De afgørende faktorer her er kundens ønsker kombineret med Video Guards rådgivningsekspertise.

Fuldstændig selvforsørgelse
Da der generelt ikke er strømforsyning i fjerntliggende områder, fungerer nogle Video Guard-modeller helt uafhængigt. Det er muligt med en strømforsyning, der bruger den nyeste batteriteknologi og solcellemoduler. I tilfælde af lav solindstråling hjælper en miljøvenlig brændselscelle til. Det betyder, at systemerne er helt uafhængige af lysnettet. De sikrer også klart syn om natten takket være usynligt infrarødt lys. Hvis kameraerne rent faktisk opdager en ubuden gæst, genkender den AI-støttede videoanalyse det med det samme. I dette tilfælde bliver Video Guard-kontrolcentret aktivt. Uddannede medarbejdere analyserer pålideligt billedmaterialet døgnet rundt. Du kan tale højt og tydeligt til gerningsmændene med et lydtryk på 120 decibel, da tårnene har integrerede højttalere. Det er ofte nok til at få de potentielle gerningsmænd til at forlade stedet. Ellers kan det lokale politi tilkaldes. På den måde kan vindmøller også beskyttes effektivt uden større økonomiske eller personalemæssige udgifter.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Mobile kameratårne fra Video Guard beskytter pålideligt det stadigt voksende antal vindmøller i Tyskland mod hærværk og sabotage.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Kameratårnene har et iøjnefaldende design, tilbyder en stor overvågningsradius og fungerer også helt uafhængigt af netstrøm.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Topmoderne batteriteknologi og solcellemoduler sikrer strømforsyningen.
Videovagt i Bremens Überseestadt 2
Kameratårnene kan drives helt energimæssigt selvforsynende og kan til enhver tid let flyttes, hvis det er nødvendigt.