Bevogtet fra oven

29. november 2021

Video Guard sikrer byggepladsen i et bolig- og erhvervskvarter

Kvarteret “HANSEeins” er ved at blive bygget på den tidligere Hänsel-Textil-grund i Iserlohn. Den første byggefase af erhvervsbygningen vil være færdig i efteråret 2022. To beboelsesejendomme med i alt 39 lejligheder følger i 2023. Video Guard Professional overvåger byggepladsen og griber ind i god tid i tilfælde af en alarm.

Det tidligere fabriksområde har været brugt til produktion af tøjstoffer, og nu bygges der et nyt bolig- og erhvervskvarter på det tidligere fabriksområde. Efter at virksomheden “Hänsel Textil GmbH” ophørte med at drive forretning i slutningen af 2015, ventede stedet på at blive revitaliseret. Efter nedrivningen af de eksisterende fabriksbygninger var STADTprojekt Iserlohn GmbH, et datterselskab af IGW-Iserlohner Gemeinnützige Wohnungsgesellschaft mbH, endelig i stand til at erhverve hele ejendommen. IGW bygger nu projektet “HANSEeins” på en del af grunden. Det nye byggeri består af tre bygninger og ligger centralt øst for Iserlohns centrum. Der er planer om 39 lejligheder i de to beboelsesejendomme – fra kompakte lejligheder til fireværelses maisonettes. Den tilstødende 5-etagers erhvervsbygning er udstyret med lægepraksisser, et bageri og andre tjenester.

For at forhindre hærværk og tyveri – og de deraf følgende forsinkelser i byggeriet – bruger CEP Architekten fra Lünen Video Guard Professional til projektet. “Vi har allerede haft flere problemer med denne form for irritation på andre byggepladser. Da vores sidste projekt også blev sikret problemfrit af Video Guard, stoler vi nu igen på den intelligente kamerateknologi,” forklarer Christian Christensen fra CEP Architekten. Kameratårnene, der er op til seks meter høje, overvåger hele området med tre ultra-low-light-kameraer hver – og sikrer dermed materialer og byggemateriel. Der anvendes intelligent analyseteknologi, som benytter et neuralt netværk og dermed muliggør selvlærende videoanalyse. Det forbedrer nøjagtigheden og hastigheden, hvormed ubudne gæster opdages på stedet. Video Guard har kun det markerede byggeområde i sit synsfelt. Andre offentlige områder er udelukket af softwaren. I løbet af overvågningsperioden registrerer systemet enhver bevægelse på stedet og udløser straks en alarm, som modtages af den tilsluttede sikkerhedscentral. Falske signaler udløst af dyr er udelukket. Personalet kan derefter iværksætte yderligere tiltag, herunder at alarmere det lokale politi.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Videovagt beskytter byggepladsen på den tidligere Hänsel-Textil-grund i Iserlohn.