Vagtsom på vegne af videnskaben

7. juni 2023

Video Guard støtter forskningsprojekt på Panormastrasse

Der sker mange trafikulykker hvert år. Risikoen for at dø er særlig høj for motorcyklister. På denne baggrund bør der træffes yderligere sikkerhedsforanstaltninger, især på veje, der er populære blandt cyklister. Det omfatter også panoramavejen nær Düren mellem Vossenack og Schmidt. For at minimere risikoen for ulykker er man her i gang med et trafikforsøg, hvor man tester effektiviteten af elliptiske markeringer på vejen. Ud over at genkende kurvens forløb i god tid, reducerer bremsningen også støjforureningen. Der anvendes videoanalyse i forskningsprojektet – sidstnævnte er monteret på et kameratårn. Video Guard er et system, der ikke kun muliggør præcis justering af forskningskameraet, men også beskytter den anvendte teknologi mod tyveri og hærværk.

Panoramavejen mellem Schmidt og Vossenack i det nordlige Eifel er en tidligere bjergbestigningsrute og populær blandt motorcyklister. Men ruten bliver ofte tilbagelagt alt for hurtigt – nogle gange med alvorlige konsekvenser. Øget støjforurening er ikke det eneste problem; mange ulykker ender fatalt her. For at øge sikkerheden for cyklisterne starter nu et innovativt trafikforsøg med særlige elliptiske markeringer. De er designet til at hjælpe med at øge opmærksomheden og genkende kurvens forløb i god tid.

Fra maj og frem blev vejtrafikken i første omgang observeret uden markeringer. Efter tre uger vil ellipseformede markeringer på vejen advare bilisterne og angive rutens forløb. Den anvendte videoanalyse, som er monteret på et kameratårn, observerer nu trafiksituationen her igen i tre uger. Det skyldes, at afmærkningens effektivitet skal undersøges nærmere. Kamerasystemet “Video Guard” spiller en afgørende rolle for den vellykkede gennemførelse af forskningsprojektet. Tårnet opfylder to funktioner på én gang: For det første er videokameraet til overvågning af trafikken installeret her. For det andet beskytter de integrerede kameraer mod tyveri og hærværk. På den måde sikrer systemet sig selv og sørger for, at datamaterialet kan indsamles uden huller. Trafiktesten udføres således under optimale forhold. De højtydende kameraer i Video Guard-tårnene sikrer området uden blinde vinkler og med lang rækkevidde – dag og nat. Video Guard-overvågningssystemet er også skræddersyet til de specifikke krav i anvendelsesområdet. Teknologien garanterer pålidelig funktionalitet, selv i tilfælde af uforudsigelige hændelser som strømsvigt. Det sikres af specialudviklede nødstrømskoncepter som batteribuffering og højtydende batterier, der giver den nødvendige beskyttelse selv i ekstraordinære situationer. Den høje kvalitet af videobillederne og systemets tilpasningsevne bidrager til en problemfri dataindsamling i dette spændende forskningsprojekt.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Før vejmarkeringerne installeres, registreres trafikstrømmen for at opnå sammenlignelige værdier.