56 gange alarm – ingen skade

6. maj 2022

Sikret med succes: Byggeplads på Melaten Campus i Aachen

Aachen-afdelingen af Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW bygger “Center for Ageing, Reliability and Lifetime Prediction of Electrochemical and Power Electronic Systems”, forkortet CARL, på Melaten-campus. Kameraerne på byggepladsen her har udløst en alarm flere gange i de seneste måneder – men tyveri og hærværk blev forhindret af Video Guard’s hurtige reaktion.

Projektet, der er finansieret af den føderale regering og delstatsregeringen, startede i oktober 2019. Byggearbejdet udføres af et konsortium bestående af Zech Bau, Derichs og Konertz samt Engie. Den nye bygning med et brugbart areal på 5.000 kvadratmeter er designet som en forskningsbygning og giver plads til omkring 160 personer. I fremtiden vil fokus her være på aldring, levetid og pålidelighed af effektelektronik og batterier.

Nærvær betaler sig
Video Guard beskyttede byggeprojektet fra begyndelsen af marts 2021 til marts 2022. Op til fire kameratårne var i brug på stedet i denne periode. Blandt andet blev byggecontainere, maskiner og materialer sikret – over et stort tidsrum i løbet af ugen og løbende i weekenden. Systemet registrerede i alt 56 alarmer, som alle var uautoriserede personer, der forsøgte at få adgang til byggepladsen. Takket være de akustiske advarsler fra højttalerne på kameratårnet blev alle hurtigt sendt væk fra stedet, så der slet ikke skete nogen skade. Byggeprojektet er endnu et eksempel på vigtigheden af Video Guard-sikkerhed.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Nybyggeri af forskningsfacilitet på Melatens campus: Sikkerheden på byggepladsen blev varetaget af Video Guard. Foto: Zech Bau