Hold altid øjnene åbne

21. juni 2022

Sikre hvilende byggepladser mod tyveri

Materialemangel, mangel på kvalificeret arbejdskraft, flaskehalse i forsyningen og fravær blandt personalet på grund af pandemien – alt dette betyder, at flere og flere byggepladser ikke kan gennemføres som planlagt, og at mange byggeprojekter er sat på standby. I denne periode øges risikoen for, at byggefirmaer lider yderligere skade: Det skyldes, at sandsynligheden for tyveri eller hærværk stiger. Der bør træffes intelligente sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre kriminelle i at få ubemærket adgang til byggepladsen. I denne sammenhæng er kamerabaseret overvågning med Video Guard økonomisk og pålidelig.

Byggeri har altid været udsat for uforudsete hændelser. Men hvor det for år tilbage hovedsageligt var vejret, der forstyrrede det planlagte arbejde, er nedskæringerne i øjeblikket mere alvorlige og langsigtede. Forsyningskædeproblemer, stigende energipriser, materialemangel og de tilhørende omkostningstendenser udgør udfordringer for investorer og byggevirksomheder. Dette forværres af manglen på personale, som er blevet forværret af pandemien. En ende på denne udvikling er ikke i sigte. Disse faktorer betyder ikke kun, at projekterne bliver sværere og sværere at kalkulere – også allerede igangværende byggeprojekter bliver aflyst. Men hvis byggepladsen ligger stille i længere tid, bliver den attraktiv for kriminelle. Fordi de føler sig fuldstændig uobserverede. Risikoen for hærværk og tyveri øges.

Det klassiske byggepladshegn er ikke tilstrækkeligt som sikkerhedsforanstaltning. En bemandet sikkerhedstjeneste er generelt ikke økonomisk, og den kan heller ikke sikre et stort område på en pålidelig måde. I modsætning hertil kan byggepladsen overvåges med kamerabaseret teknologi. Video Guard er baseret på kunstig intelligens og sætter dermed standarder i hele Europa: Ved hjælp af neurale netværksalgoritmer og dermed selvlærende videoanalyse registrerer den integrerede software pålideligt ubudne gæster på stedet og rapporterer dem til den bemandede alarmcentral. Sidstnævnte ser de indkomne optagelser, evaluerer dem og iværksætter passende foranstaltninger – disse spænder fra den første direkte henvendelse via højttalere til alarmering af det lokale politi.

“Byggeledere bør sikre, at byggepladsen er beskyttet rettidigt, især når arbejdet står stille og under afbrydelser. Med dette i tankerne er den tilsvarende hardware fra Video Guard – et kompakt overvågningstårn – hurtigt sat op og klar til brug, når ordren er afgivet. På den måde kan man undgå økonomiske tab på grund af tyveri og hærværk,” forklarer Jörn Windler, administrerende direktør for International Security GmbH.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
De sidste detaljer er på plads: Video Guard-vagttårnene er hurtigt installeret, og systemet er straks klar til brug.