Med lang rækkevidde og nattesyn

10. april 2023

Nødstrømskoncept fra Video Guard: batteribuffer inklusive lys

Intelligent overvågning ved hjælp af kamerateknologi har vist sit værd på mange områder. Men hvad sker der egentlig, når strømmen går? Eller når kriminelle trækker stikket ud? I dette tilfælde har Video Guard et nødstrømskoncept, der sikrer kontinuerlig og sikker overvågning.

I de mørke timer om natten eller i weekenden: Det er de tidspunkter, hvor der sker flest indbrud og tyverier. Det gælder også byggepladser, logistikområder, solcelleparker og industrihavne. Bevogtning af disse områder ved hjælp af kamerateknologi kræver intelligent software, der genkender ubudne gæster – og også projektørteknologi, der sikrer klare konturer selv om natten, så systemerne kan fungere pålideligt. Video Guard er afhængig af spotlights, der arbejder med infrarød. Dette lys opfattes ikke af det menneskelige øje – det sikrer, at beboerne ikke forstyrres af forlygter om natten, eller at bilister ikke irriteres, når de kører på nabovejene. Belysningen i det ikke-synlige område har også den fordel, at det egentlige overvågningsområde ikke er genkendeligt. Men samtidig er det en vigtig del af systemet – fordi lyset sikrer, at videomaterialet kan analyseres pålideligt ved hjælp af kunstig intelligens. Hvis projektørteknologien skulle svigte, ville overvågningen ikke længere være garanteret til enhver tid. Video Guard er derfor udstyret med sit eget nødstrømskoncept med batteribackup og højtydende batterier i tilfælde af strømsvigt. Belysningsteknologien forsynes også af nødstrømmen. Mange af de apparater, der findes på markedet, mangler denne funktion. Men denne detalje er særlig vigtig. For hvis kriminelle trækker stikket ud om lørdagen, udløser det en alarm i det bemandede kontrolcenter. De tilkalder måske politiet. Selv om den nu er på stedet, genopretter den normalt ikke forsyningen via netdriften. Hvis lyset, som er en vigtig komponent i systemet, ikke var batteridrevet, kunne tyverier udføres uset om natten og den følgende nat, da analyserne er for dårlige i mørke uden lys. For at forhindre dette sikkerhedshul i at opstå, er Video Guard også udstyret til denne eventualitet – og garanterer dermed kontinuerlig overvågning af lokalerne.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Video Guard fungerer med infrarøde spotlights. Selvom lyset ikke er synligt for det menneskelige øje, er det afgørende for, at videoanalysen kan fungere – og derfor er det integreret i batteribackuppen i tilfælde af strømsvigt.