Vandalisme? Djævelen må være involveret.

30. april 2023

Beskyttelse af et historisk monument

På byggepladser og logistikområder, i kritiske infrastrukturprojekter: Video Guard er helt sikkert bedst kendt for disse anvendelser. Men systemet er også ideelt til kunstudstillinger – som man i øjeblikket kan se det på Teufelsberg i Berlin.

Kunst i det fri på et sted, der er gennemsyret af historie: Det er, hvad den tidligere lyttestation på Teufelsberg kan tilbyde. Her ligger et af de største street art-gallerier i verden. Dette er en kunstudstilling, der skifter regelmæssigt. Det skyldes, at områderne bliver frigivet til design igen efter en vis periode. Værkerne er lavet af internationale kunstnere, og nogle af dem er imponerende i størrelse. Under deres ophold på radarstationens vægge må deres indtryk ikke ødelægges af graffiti eller hærværk. Samtidig skal selve bygningen beskyttes mod ødelæggelse. Det er her, Video Guard viser sig at være en effektiv og robust løsning. Det mobile system er ideelt til midlertidig sikkerhed og kan nemt sættes op på stedet, så det store område er fuldt sikret uden for åbningstiden.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
I aktion på Teufelsberg i Berlin: Overvågningssystemet “Video Guard” bruger intelligent videoteknologi til at beskytte gadekunst uden for åbningstiden.