Rekonstruktion sikret

16. juni 2022

Flere Video Guard-systemer bevogter Ahr-dalen

Oversvømmelseskatastrofen i juli 2021 efterlod store skader i Dernau kommune (Ahrweiler distrikt). Selv måneder senere er konsekvenserne stadig tydelige, og oprydningsarbejdet fortsætter. For at forhindre tyveri og hærværk er Video Guard-overvågningssystemet med forskellige kameratårne – fordelt på flere byggepladser i dalen – i brug.

I de områder af Rheinland-Pfalz, der blev ødelagt af oversvømmelseskatastrofen, har genopbygningen været i fuld gang i månedsvis. Det var også tilfældet i Dernau: Landsbyen med 1.800 indbyggere blev hårdt ramt af oversvømmelserne den 14. og 15. juli 2021. Flere mennesker mistede livet, og de fleste huse blev beskadiget. Derudover er der massive skader på infrastrukturen.

Beskyttede nødherberger
Kommunens børnehave blev også skyllet væk af vandet, så et cirkustelt nu fungerer som midlertidig indkvartering. Det sociale projekt blev organiseret af Johanniterne i den regionale forening i Mellemrhinen og er støttet af Video Guard. Kamerasystemet, som distribueres i fællesskab af International Security GmbH og Blömen VuS, stilles gratis til rådighed for det sociale projekt. De to kameratårne Video Guard One og Video Guard Professional bevogter cirkusteltet, forpladsen og indgangspartiet på pladsen.

Video Guard One er især kendetegnet ved sit kompakte og pladsbesparende design. Med en kameravinkel på 100 grader og en radius på op til 30 meter overvåger systemet problemfrit små og mellemstore områder. Takket være det højtydende genopladelige batteri forbliver kameratårnet klar til brug uden en ekstern strømforsyning i over fire dage og om sommeren – i direkte sollys – endda op til 90 dage uden netstrøm.

Flere byggepladser i sigte
Flere byggefirmaer er også afhængige af det kamerabaserede overvågningssystem for at sikre deres byggepladser i Ahr-dalen. I alt otte Video Guard-kameratårne – fordelt på flere byggepladser i kommunen – er i brug. Byggefirmaet Bernhausen Bau GmbH & Co KG og Raiffeisen Waren-Zentrale (RWZ) arbejder tæt sammen om at udbedre oversvømmelsesskaderne og genopbygge bygningen. De ansvarlige er afhængige af det professionelle overvågningssystem for at sikre deres lokaler direkte på hovedvejen i Dernau. Professional System bruges også af udlejningsfirmaet Boels Rental og beskytter de specialmaskiner og værktøjer, der kan lejes, mod tyveri og hærværk. De mobile kameratårne, som er op til seks meter høje, er hver udstyret med tre højopløsningskameraer, som er designet til at give både nær- og langtrækkende dækning og dermed garantere omfattende beskyttelse. Takket være de integrerede infrarøde projektører er pladsen også fuldt sikret om aftenen og natten.

Video Guard Solar
OTTO Bau bruger Video Guard Solar-systemet til at sikre et deponeringsanlæg. Kameratårnene kan drives helt uafhængigt af hinanden takket være topmoderne solcellemoduler, en miljøvenlig brændselscelle og en stor batteripakke. Især fjerntliggende områder, som har en utilstrækkelig strømforsyning, kan overvåges på denne måde. Solcelleversionen har en overvågningsradius på op til 70 meter og en betragtningsvinkel på 180 grader. Takket være placeringen af kameratårnet på fire meter høje betonplader, der er stablet oven på hinanden, er lossepladsen endnu bedre bevogtet. Et andet kameratårn er i brug i nabobyen Marienthal. På vegne af genbrugsvirksomheden B&B beskytter han gravemaskiner og genbrugsmaskiner, der bruges til genopbygning.

Alle Video Guard-systemer er udstyret med intelligent analyseteknologi, der registrerer enhver bevægelse i overvågningsperioden og griber ind i tilfælde af indbrud. Hvis uautoriserede personer kommer ind på området i dette tidsrum, vises der et signal i det døgnbemandede kontrolcenter. Det uddannede personale vurderer situationen og beder om nødvendigt de ubudne gæster om at forlade stedet via højttaleren. Om nødvendigt alarmeres det lokale politi. De forskellige kamerasystemer i Ahr-dalen er skræddersyet til forholdene på de respektive steder og garanterer dermed omfattende overvågningsbeskyttelse til genopbygning i Dernau kommune.

Videovagt i Bremens Überseestadt-kvarter
Et cirkustelt fungerer som midlertidig indkvartering for børnehaven i Dernau. Video Guard stiller to kameratårne gratis til rådighed for det sociale projekt, som Johanniterne har organiseret.